Laden... 

 

Geen compromissen


Frecious doet geen concessies aan de kwaliteit. Dus we juicen sinds 2011 nog steeds hetzelfde. Al onze ingrediënten worden met dubbele schroefvijzel uitgewrongen. Alles biologisch en zonder toevoegingen. Ook conserveren we de juices niet door ze te verhitten (pasteuriseren) of pascalliseren (no HPP). De enige aanpassingen die we maken zijn verbeteringen: zo beperken we meer en meer contact met zuurstof en licht (UV). De tijd tussen juicen en invriezen (shock) wordt steeds korter.

 

Leven als een health freak?


Genieten van het leven is niet altijd gezond. Maar wel belangrijk: lekker uiteten, een feestje of een festival. Ook hierin willen we geen consessies doen. Zorg dat 80% van je eet- en leefpatroon gezond is en je basis versterkt. Dan hoef je niet je hele leven om te gooien en is gezond leven makkelijker vol te houden.

 

Slowjuicen | Fr-groen-slowjuicen.png
Plastic of 'Plant-based' flessen?


We gebruiken plastic flesjes (gerecycled PET) die vrij zijn van gifstoffen (zoals BPA). En plastic is lang niet zo milieubelastend als velen denken: in veel afvalverwerkingscentrales worden plastics alsnog voor 80% gescheiden en hergebruikt om er nieuwe producten van te maken.

Omdat het vervaardigen van plastic minder milieuvriendelijk is zijn we momenteel aan het testen met 'Plant-based' flessen. Gemaakt van maïszetmeel die niet afkomstig is van maïsvelden waar Braziliaanse bossen voor zijn gekapt. We hopen snel over te kunnen stappen, dus houd ons in de gaten. 

 

 

 


Biologische leveranciers UDEA en EOSTA


De aarde is de enige in zijn soort en we doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Onze groenteleveranciers zijn 100% biologisch en werken zo veel mogelijk met lokale boeren.  


Hergebruik van onze pulp


De pulp die overblijft na het juicen gaan we gebruiken we voor het maken van hartige crackers en (h)eerlijke energierepen. Zo is er een minimale hoeveelheid afval. We willen deze producten later dit jaar introduceren. Stay tuned.

 

Fysieke verkooppunten


Het hele assortiment van Frecious is alleen online verkrijgbaar. Maar een selectie van onze slowjuices vind je in het vriesvak van de biologische supermarktketens Ekoplaza en Organic food for you. Voor onderweg is Frecious verkrijgbaar bij de 2 tankstations van Scheiwijk aan de A1.

Ook bij twee van de mooiste wellness-resorts in Nederland wordt Frecious geschonken: Fort Beemster en Spa Sereen.

Over ons | Wij zijn Frecious! | bpa_vrij.jpg