Laden...

FAQ en tips

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje naar info@frecious.bio en we komen zo snel mogelijk met een antwoord!

HET PROCES

Wat is slowjuicen?
Slowjuicen is een manier om sap uit groenten en fruit te halen. Een slowjuicer past kneuzende, malende en persende bewegingen toe om sap uit groenten en fruit te halen. Een beetje vergelijkbaar met hoe je kiezen kauwen. Op deze manier blijven veruit de meeste vitaminen en mineralen behouden.

 

Wat voor slowjuicer gebruiken jullie?

In onze fabrieksruimte staan twee slowjuicers van het merk Angel. Deze staan bekend als de Rolls Royce onder de slowjuicers omdat er een dubbele schroefpers in zit. Hierdoor haalt de machine meer sap uit groenten en fruit dan andere modellen.

 

Hoe maken jullie sap?

Wij maken sap door veel groenten, een beetje fruit en wat kruiden, kiemen en specerijen door een slowjuicer te malen. Alle producten gaan er in zijn geheel in: inclusief eventuele pitten en schil. Dit doen we omdat ook daar belangrijke voedingsstoffen inzitten. Alle sap wordt door de slowjuicer gescheiden van de pulp en komt in een grote ton terecht. Een team van vijf juicers vult de plastic Freciousflesjes met de juice. Er gaat een dop op en dan gaan de flesjes als de wiedeweerga de shock-freezer in.

Wat is shock-freezen?

Shock freezen is niets anders dan voedsel heel snel op erg koude (-21) temperatuur invriezen. Dit gaat zo snel dat de vorming van ijskristallen minimaal is en de juices zo vers mogelijk blijven. Op deze manier gaan er zo min mogelijk voedingsstoffen verloren.

 

Wat doen jullie met de pulp die overblijft?

Van de groenten- en fruitpulp die overblijft na het juicen gaat een deel naar groentenbrood.nl. Zij maken er brood en bagels van die onder andere bij Bagels & Beans worden verkocht.

 

Wat zit er in mijn sap?

Groenten, fruit, en soms wat kruiden of specerijen; géén toegevoegde suikers, water of melk. Daarom is Frecious ook gluten- en lactosevrij. Elke juice die je bij ons bestelt bestaat uit 65% of meer uit groenten.

 

Is het sap 100% biologisch?

Ja. Alle groenten, fruit, kruiden, kiemen en specerijen die Frecious gebruiken zijn 100% biologisch. Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Frecious is SKAL-gecertificeerd op nr. 102096. SKAL Biocentrale is toezichthouder op de hele biologische keten en garandeert dat producten écht biologisch zijn en aan de wettelijke eisen voldoen.

 

Werken jullie hygiënisch en voedselveilig?

Absoluut! Onze processen voldoen aan de HACCP-richtlijnen en Frecious is aangemeld bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een voedselveiligheidssysteem.

 

GEBRUIK

Hoe lang is Frecious houdbaar?

Je Freciousflesjes worden diepgevroren geleverd en zijn vanaf productiedatum negen maanden houdbaar. Die tht-datum staat altijd op de dop van je flesje. Ontdooid, ongeopend en gekoeld blijven ze drie dagen goed. Eenmaal open kun je je sapje het best dezelfde dag nog drinken.

 

Hoe ontdooi ik de sapjes?
Ontdooien kan in de koelkast, dat duurt ongeveer 24 uur; op kamertemperatuur duurt ontdooien ongeveer drie uur. Je kunt een flesje ook in een bak heet water leggen, dan heb je binnen vijftien minuten een ontdooid sapje. Proost!

 

 

DETOX

Wat is een detoxkuur?

Een detoxkuur kan je lichaam helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Daarnaast is het vaak een goede boost om te beginnen met een gezonde levensstijl, óf om die juist vol te kunnen houden. De kuur dwingt je om een paar dagen geen bewerkte voedingsmiddelen te eten, zoals verzadigd vet, vlees, bewerkte suiker en alcohol.

 

Waarom moet ik detoxen? Mijn lichaam reinigt zichzelf toch al vanzelf?
Je lichaam reinigt zichzelf inderdaad via onder andere je nieren, lever en darmen. Wij zien detoxen echter als een goede manier om even pauze te nemen van je hectische levensstijl en je bewust te worden van wat goed en gezond eten is.

 

Voor wie is een detoxkuur geschikt?

Een detoxkuur is voor iedereen die gezond is. Als je medicijnen slikt of bijvoorbeeld een medische conditie hebt, raden we je aan contact op te nemen met je huisarts voordat je aan een detoxkuur begint. Je mag ons ook altijd mailen met je vragen: info@frecious.bio.

 

Hoe lang moet ik een detoxkuur volgen?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Vraag je af wat je uit de detox wilt halen en hoeveel tijd je hebt. De driedaagse kuur is altijd goed in te plannen: doe hem in het weekend of juist doordeweeks. De vijfdaagse kuur kun je gemakkelijk van maandag tot en met vrijdag volgen zodat je fris het weekend in gaat. De zevendaagse kuur kun je volgen wanneer je al vaker hebt gedetoxed: anders kan deze kuur best heftig zijn!

 

Ik ben zwanger. Kan ik dan ook een detoxkuur volgen?

Hoewel groenten gezond zijn voor jou en je ongeboren kind, raden we een detoxkuur af als je zwanger bent. Dat wil echter niet zeggen dat je Frecious niet kunt gebruiken als je zwanger bent: dagelijks een flesje is een goede aanvulling op je eetpatroon.

 

Val ik af van een detoxkuur?
Het is mogelijk dat je afvalt van een detoxkuur, maar dat is niet de hoofdreden dat je een kuur zou moeten volgen.


BEZORGING

Wat zijn de bezorgkosten?

Bij bestellingen vanaf €99,- is de bezorging gratis. Anders zijn de bezorgkosten €5,95.


Hoe wijzig ik mijn bestelling?

Je kunt de plaats, tijd of dag van je bestelling twee dagen voor de levering wijzigen. Stuur een mailtje naar Bij problemen op de bezorgdag zelf kun je bellen met Leen Menken Callcenter: 079-3634179.

 

Hoe worden de flesjes bezorgd?
BevFrroren. En bij je thuis. De avond vóór bezorging krijg je een e-mailtje met de bezorgtijd op één uur nauwkeurig. Op de bezorgdag zelf ontvang je een sms’je met de exacte tijd.

 

Waarom gebruiken jullie plastic flesjes?

Omdat glazen flesjes uiteindelijk minder milieuvriendelijk zijn. Het uitkoken (hergebruikklaar maken) van glazen flesjes kost veel water en energie. Daarnaast is glas veel zwaarder en kost het meer brandstof om te vervoeren. Ook is glas veel breekbaarder, zeker als je het in de vriezer bewaart. Daarom vinden wij plastic flesjes de beste oplossing. De flesjes zijn gerecycled en BPA-vrij: dat betekent honderd procent gifvrij. Dit materiaal is het beste alternatief voor glas.

 

Kunnen lege flesjes geretourneerd worden?

Ja, je kunt ons mailen en vragen om een gefrankeerde adressticker. Deze sticker sturen we je toe en is vijf (!) dagen geldig en kun je op een bezorgdoos plakken. Doe je lege flesjes in de doos en breng die dichtgeplakt naar een PostNL-punt. Hier vind je zo’n punt bij jou in de buurt. Wij zorgen ervoor dat de flesjes gerecycled worden.


Je kunt de flesjes ook zelf scheiden en naar een plastic-verzamelpunt brengen.


OVERIG

Wat is het verhaal achter Frecious?
Frecious maakt sinds 2011 slowjuice groentesappen. We waren het eerste bedrijf in Nederland die dit deed. We zijn opgericht met het idee mensen op een makkelijke manier gezonder te maken. En dat onze sappen lekker zijn, is een fijne bijkomstigheid.

Hebben jullie een nieuwsbrief?
Ja zeker! Je kunt je hier aanmelden zodat je op de hoogte blijft van onze juices. Ook vragen we je regelmatig naar je mening over Frecious zodat je kunt helpen